Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна завоювала "золото" на чемпіонаті світу з артистичного плавання вдруге в історії

20 червня, 22:56

Раніше українки перемагали на змаганнях такого рівня лише в гайлайті три роки тому, розповідає видання Суспільне мовлення України.

Україна завоювала третю нагороду чемпіонату світу-2022 з водних видів спорту, що триває у столиці Угорщини Будапешті. Після двох срібних медалей у артистичному плаванні – в технічних програмах солістки Марти Фєдіної та дуету Марини й Владислави Алексіївих – збірна виборола перше "золото" турніру.

Це сталося в командних змаганнях у довільній комбінації, де Україну представляли десять спортсменок: Марта Фєдіна, Марина й Владислава Алексіїви, Олеся Дерев'янченко, Вероніка Гришко, Софія Мацієвська, Дар'я Мошинська, Ангеліна Овчиннікова, Анастасія Шмоніна та Валерія Тищенко.

На останньому чемпіонаті світу-2019 Україна завоювала "бронзу" в цій дисципліні, а до цього мала срібну нагороду в 2017-му й бронзову – в 2013-му.

Українки стали найкращими у кваліфікації, посівши перше місце з 93.9333 бала. У фіналі "синьо-жовтим" вдалося підтвердити своє лідерство: Україна отримала найвищий бал серед десяти команд, покращивши оцінку, порівняно з кваліфікацією, – 95.0333. Друге місце посіла збірна Японії (93.5667 бала), а трійку призерок замкнула Італія (92.0333).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати