Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Google планує замінити Android на нову ОС

20 липня, 17:26
Фото Reuters

Google розробляє нову операційну систему на заміну Android.

Про це пише Bloomberg, який дізнався деякі деталі нової розробки.

Нова операційна система під назвою Fuchsia створюється для керування “розумним будинком”, колонками з голосовим управлінням, ноутбуками та іншими складними пристроями.

Якщо Android створювали для управління тачскріном, то Fuchsia робить ставку на голосове управління.

Ще одна мета створення нової операційної системи Fuchsia – це конкуренція з iOS. Незважаючи на те, що пристрої з Android займають до 85% світового ринку мобільних пристроїв, iOS швидше працює і оновлюється.

Джерела Bloomberg стверджують, що Fuchsia в кінцевому рахунку має замінити існуючі платформи компанії, зокрема Android та Chrome OS.

Ця нова ОС для для Google є можливістю почати роботу з нуля, без багажу недоліків існуючих програм.

Так, у Fuchsia будуть жорсткі правила безпеки даних. Наприклад, операційна система буде зашифровувати призначені для користувача ключі, незважаючи на те, що така політика може зашкодити бізнесу Google.

Щоправда, виробники смартфонів не відчувають ентузіазму з приводу оперативного виходу нової ОС. Та й, як пише видання, було б справжнім подвигом попросити Samsung і інші бренди відмовитися від діючої сумісності додатків та переписати весь код программного забезпечення для підтримку неперевіреної платформи.

Швидше за все, нова ОС увійде у широкий вжиток мінімум за 5 років, а той більше.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати