Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США закликали покарати винних у вбивстві Шеремета

20 липня, 10:33
Фото з відкритих джерел

У суботу, 20 липня, в Києві відбулася акція пам'яті до третіх роковин з дня вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомляється, участь в акції взяли тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, колишні колеги Шеремета, народні депутати, друзі та рідні журналіста. Під час свого виступу Тейлор закликав українську владу розслідувати вбивство журналіста та притягнути винних до відповідальності.

"На треті роковини вбивства Павла Шеремета ми закликаємо владу проявити прихильність до свободи преси і притягнути до відповідальності винних у його смерті. Незалежні ЗМІ відіграють важливу роль в українській демократії", - наголосив він.

Крім того, рідні та колишні колеги Шеремета заявили, що вимагають відставки міністра внутрішніх справ, генерального прокурора та голови Національної поліції.

"Ми наголошуємо на тому, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генеральний прокурор Юрій Луценко та голова Нацполіції Сергій Князєв мають піти у відставку через нерозкриття цієї справи. Ми сподіваємося, що парламент дев’ятого скликання підтримає цей запит суспільства на встановлення справедливості", - зазначили вони.

Також, учасники акції закликали президента Володимира Зеленського сформувати робочу групу з представників правоохоронних органів для надання звіту щодо результатів трирічного розслідування вбивства Шеремета.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати