Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україномовні аудіогіди з'являться ще у двох музеях Польщі

20 листопада, 14:48
Фото Романа БАЛУКА

Уже у грудні нинішнього року ще в двох музеях Польщі з'являться україномовні аудіогіди додатково до вже наявних у двох польських музеях та віденському Бельведері.

Про це Укрінформу повідомив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

"Торік ми розпочали свою довгострокову програму впровадження україномовних аудіогідів у провідних музеях світу. Нещодавно запрацював український аудіогід у віденському Бельведері. З початку року вони вже доступні у двох польських музеях, а ще з двома ми працюємо над тим, щоб аудіогіди з’явилися у грудні", - розповів Шейко.

За його словами, українські посольства у кількох країнах вже бралися за впровадження україномовних аудіогідів, і тепер Український інститут цю діяльність намагається систематизувати. Долучення до ініціативи дружини глави держави Олени Зеленської підсилить цей проєкт і додасть йому видимості, переконаний Шейко.

Очільник Українського інституту повідомив, що впровадження україномовних гідів в закордонних музеях відбувається в межах популяризації і розширення поля використання української мови за кордоном. Також у планах на середньострокову перспективу – впровадження курсів української мови за кордоном, однак це – "доволі довгий шлях".




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати