Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко свідчить у справі про держзраду Януковича: ОНЛАЙН

21 лютого, 14:23
Фото з архіву "Дня"

Президент України Петро Порошенко в режимі відео-зв’язку дає свідчення у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича на засіданні в Оболонському районному суді Києва. Пряма трансляція відбувається на YouTube-каналі Генеральної прокуратури України.

Перед тим, 18 лютого, Порошенко сам заявив, що вирішив взяти участь у судовому засіданні із розгляду кримінального провадження щодо звинувачень у державній зраді Януковича.

"Зло повинно бути покаране. Це тому, вперше в українській історії, я прийняв рішення взяти участь у судовому процесі. Безпрецедентно, коли президент це особисто робить, але це справа кожного з нас", - заявив Порошенко.

Як повідомлялося, 21 лютого в суді заплановано і допит постійного представника України при ООН Володимира Єльченка.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати