Японські фермери створили банан з їстівною шкіркою
Ферма D&T повідомила, що отримала банани з їстівною шкіркою, повільним охолодження клітин бананів до – 60°C, а потім поступовим їх розморожуванням, повідомляє ZIK з посиланням на публікацію у The Guardian.
В результаті, японські фермери отримали фрукти під назвою Mongee banana, що дослівно переводиться, як неймовірні банани. Вони надійшли у продаж минулого року у супермаркет міста Окаяма, що розташоване між Кіото і Хіросімою.
Покупців закликають зачекати на появу маленьких коричневих плям на шкірці – ознаки того, що банан готовий до споживання.
Японський веб-сайт SoraNews24, який перевірив фрукти на смак, повідомив, що їх шкірка була відносно тонкою і тому «досить простою у споживанні». Оглядачі сказали, що м’якоть має сильний тропічний аромат і за смаком нагадує ананас.
Наразі ці банани виробляються лише у невеликій кількості, тому їх вартість – 4,90 євро за штуку.
У даний час ферма займається вирощуванням бананів лише у Японії, проте розглядає можливість експортувати їх у майбутньому за кордон.