Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці відкрилася фотоекспозиція про "сонячних" дітей

21 березня, 17:53
Фото: vmr.gov.ua

Щоб привернути увагу суспільства до сімей, в яких виховуються діти з синдромом Дауна, у холі Вінницької міської ради відкрилися фотовиставка «Сонячні». У експозиції представлені фотографії, на яких зображені 16 мам із своїми «сонячними» дітьми у стильному одязі, в сучасних образах від професійних стилістів, візажистів та перукарів.

Голова ГО «Вінниця Даун Синдром» Наталя Косницька та мама сонячної дівчинки вважає, що подібні заходи можуть змінити ставлення суспільства до цих дітей, показати особливий зв’язок між кожною мамою та її дитиною і подарувати відвідувачам мерії приємні емоції.

«Ми готували цю виставку до Міжнародного дня людей з синдромом Дауна. До проекту долучилися вінницькі фотографи, дизайнери, візажисти та перукарі, які зробили свято краси та відпочинку для мам таких діток і презентували сьогодні прекрасні світлини. Фотознімки робили протягом 4 днів у фотостудії, – розповідає Наталя. – У Вінниці мешкає близько сотні осіб із синдромом Дауна віком від року до 35. І подібні заходи дуже важливі для їх соціалізації. Фотовиставка – це ще один крок у розвитку толерантного відношення та розв’язання нагальних проблем людей з особливостями розвитку».

Тим часом у мережі вінничани активно долучаються до всесвітнього флешмобу «Lots of socks» – одягають різнокольорові шкарпетки, фотографуються і виставляють світлини на свої сторінки у Facebook. У такий спосіб вони демонструють свою  підтримку «сонячним» дітям та їхнім батькам.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати