Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині почали фіксувати перші виборчі порушення

21 квітня, 11:51
Фото автора

21 квітня, у день ІІ туру виборів Президента України, усі виборчі дільниці у Вінницькій області відкрилися вчасно, за винятком однієї, яка розташована безпосередньо у місті Вінниці. Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінниччини, причинна несвоєчасного відкриття дільниці у запізненні голови ДВК. За даним фактом матеріали зареєстровані в журналі єдиного обліку. Поліцейськими проводиться перевірка.

«На території області працює 8 окружних та 1650 дільничних виборчих комісій. Одна них відкрилася із півгодинною затримкою через запізнення голова ДВК, – повідомила начальник відділу комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області Анна Олійник. – Усі дільниці забезпечені охороною, порушень громадського порядку там не зафіксовано. Загалом в області під час другого туру виборів Президента України на дільницях несуть службу майже 2 тисяч поліцейських, понад сто курсантів та більше півтори тисячі рятувальників».

Тим часом спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області зафіксували видачу бюлетенів без пред’явлення паспорту громадянина України, що є порушенням виборчого законодавства. Такий випадок стався у селі Жеребилівка Могилів-Подільського району. За словами короткотермінового спостерігача ОПОРИ, це не поодинокий випадок на дільниці. На зауваження спостерігача голова комісії відреагував та сказав членам комісії не порушувати закон, проте вони продовжують видавати бюлетені без паспортів людям поважного віку.

«Видача бюлетеня виборцю без пред’явлення паспорта містить ознаки порушення відповідної статті Кримінального кодексу України, що карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років», – додала комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області Галина Сегеда.

Загалом виборчий процес на Вінниччині відбувається спокійно, без масових порушень.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати