Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Microsoft укладе договір про виділення хмарних сервісів всім 17 розвідувальним службам США

21 травня, 16:22
Фото Reuters

Компанія Microsoft знову укладе договір про надання послуг щодо виділення серверів для віддаленого зберігання даних - так званих хмарних сервісів - всім 17 розвідувальним службам США.

Про це повідомляє газета The Washington Post.

За даними видання, мова йде не просто про продовження колишніх домовленостей. Тепер спецслужби зможуть перейти до роботи з додатками на платформі Office 365, в тому числі до тих, з якими можна працювати віддалено. Раніше не всі ці опції були доступні розвідці.

При цьому Microsoft - не головний підрядник уряду в цій сфері. Протягом багатьох років це місце займала дочірня структура компанії Amazon - Amazon Web Services. Вона працює з багатьма урядовими установами, а також з усім розвідувальним співтовариством завдяки контракту з ЦРУ на $ 600 млн.

"Для Microsoft це величезна перемога. Це свого роду пробудження. Розвідувальне співтовариство стурбоване тим, що не можна користуватися хмарними сервісами від одного постачальника", - відзначає Дана Барнс, віце-президент компанії, що займається роботу з оборонними структурами. Як і раніше, Microsoft буде співпрацювати з розвідкою на підставі контракту, підписаного службами з корпорацією Dell - виробником електроніки. Точна сума, яку отримав Microsoft, поки невідома - все буде залежати від числа замовлень, розміщених співробітниками конкретних агентств.

Але фінансовий прибуток в даному випадку - не головна перемога Microsoft. Домовленість з розвідкою дасть їй переваги в боротьбі за набагато більшу угоду - створення спеціального хмарного сервісу для міністерства оборони. У цьому конкурсі зараз беруть участь найбільші технологічні компанії, сума контракту, як очікується, перевищить мільярди.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати