Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Буенос-Айресі стартував саміт G20: відсутні 4 ключові учасники

21 травня, 15:06
Фото: flickr.com

У Буенос-Айресі відкрилася зустріч міністрів закордонних справ двадцяти найбільших економік світу (G20).

Дводенний захід 20-21 травня проходить за відсутності низки ключових учасників, тому спостерігачі не чекають істотного прогресу у врегулюванні наростаючих криз на Близькому і Середньому Сході, повідомляє Deutsche Welle.

На зустрічі "групи двадцяти" відсутній, зокрема, держсекретар США Майк Помпео. Замість цього він виступить 21 травня у Вашингтоні з промовою про іранську стратегію Сполучених Штатів після виходу країни з іранської угоди. У Буенос-Айресі США представляє його заступник Джон Салліван.

Не прибув і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Поїздка в Аргентину скасована "в зв'язку з серією заходів по лінії формування уряду", повідомила раніше прес-служба МЗС РФ. На засіданні представників провідних економік світу Росія буде представлена ​​на рівні заступника міністра.

Крім того, не беруть участі міністр закордонних справ Франції Дан-Ів Ле Дріан і верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.

Перед початком зустрічі в Буенос-Айресі міністр закордонних справ Німеччини Хайко Мас висловився за збереження угоди про ядерну програму Ірану. Відмова від цієї угоди означала б "абсолютно невизначене майбутнє" ядерної зброї, заявив Мас ввечері 20 травня після прибуття до Аргентини. "При цьому мова йде не стільки про Іран, скільки про наші власні інтереси в сфері безпеки - як німецькі, так і європейські", - підкреслив він.

21 травня Хайко Мас проведе в Буенос-Айресі переговори з колегами з Аргентини, Китаю, Мексики і Чилі. Крім того, можлива його зустріч з главою МЗС Саудівської Аравії Аделем аль-Джубейр.

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати