Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці презентують книгу “AVE. До 100-ліття Гетьманату Павла Скоропадського”

21 травня, 22:14
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Цього четверга у Вінниці презентують книгу, присвячену гетьману Української держави Павлу Скоропадському. Учасники заходу також зможуть взяти участь в  публічній дискусії.

Про це повідомляє VЕЖА.

Презентація книги “AVE. До 100-ліття Гетьманату Павла Скоропадського” відбудеться 23 травня в молодіжному центрі “Квадрат”. Як вже стає зрозуміло з назви, книга присвячена так званому Гетьманату – періоду з квітня по грудень 1918 року, коли Павло Скоропадський очолював Українську державу.

Презентація книги відбуватиметься в форматі публічної дискусії за участі головної редакторки газети “День” та однієї з авторок книги Лариси Івшиної. Модератором дискусії виступить директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришен. 

"Головне питання, яке ставлять до обговорення організатори зустрічі – чому частина суспільства називає гетьмана Скоропадського “Сонцем Української революції”, її надією та єдиним шансом на перемогу, на противагу іншим, котрі беззаперечно звинувачують його у поразці Визвольних змагань у 1918 року, відсутності підтримки з боку армії та природній необхідності повстання Директорії. Чому так сталось? Які дії Гетьмана спровокували конфлікт, а які заходи Павла Скоропадського залишаться вписаними золотими літерами в історію України?" – йдеться в описі події. 

Презентація розпочнеться о 12:00 в четвер, 23 травня. Вхід вільний.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати