Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Від початку року в Україні виявили майже 190 злочинів у сфері торгівлі людьми

21 липня, 12:19

Упродовж першого півріччя 2018 року поліцейські виявили майже 190 злочинів у сфері торгівлі людьми. Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції.

За словами начальника Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Артема Крищенка, було викрито та затримано членів 14 організованих злочинних груп. Зловмисникам оголошено 121 підозру.

Поліцейські встановили 63 учасників ОЗГ. За всіма фактами зібрано докази, наразі матеріали кримінальних проваджень перебувають на розгляді у судах.

За результатами досудового розслідування установлено 156 осіб, яким надано статус потерпілих в кримінальних провадженнях. Серед них – 91 жінка, 49 чоловіків, 9 неповнолітніх і 7 малолітніх дітей.

Серед виявлених поліцейськими правопорушень встановлено п’ять фактів торгівлі дітьми, у тому числі і спроба "оренди" малолітнього хлопчика. Так, на Хмельниччині оперативники встановили жінку, яка намагалася віддати свого чотирирічного сина у довгострокову оренду для зайняття жебракуванням.

Крім того, органами Національної поліції виявлено 365 кримінальних правопорушень, пов’язаних із сутенерством. Це на 75% більше, ніж у кількість подібних правопорушень, виявлених минулого року. Поліцейськими установлено 116 осіб, які вчинили ці злочини. Зловмисникам повідомлено про підозру у 335 кримінальних провадженнях.

"Найбільше злочинів пов’язаних з сутенерством і звідництвом, виявлено у Києві, Харківській, Дніпропетровській та  Одеській областях. Зокрема, в Одесі поліцейські викрили іноземця - організатора міжнародного каналу торгівлі людьми. Правоохоронці затримали зловмисника в столичному аеропорту під час спроби переправити українок до Іспанії з метою подальшої сексуальної експлуатації", - повідомив Крищенко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати