Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС стримано відреагував на новий план по Brexit

21 липня, 09:55
Фото Reuters

Євросоюз стримано відреагував на новий план по Brexit, представлений прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.

У п'ятницю, 20 липня, глава делегації ЄС Мішель Барньє на переговорах з Лондоном привітав окремі розділи так званої "Білої книги", однак додав, що багато питань залишаються відкритими. Зі свого боку глава МЗС Ірландії Саймон Ковені висловив сумнів у тому, що ЄС підтримає всі пропозиції, які є в "Білій книзі".

У свою чергу уряд Німеччини не виключає можливості неупорядкованого виходу Великобританії зі складу ЄС. "В даний час ми не можемо виключати нічого", - сказав державний міністр у справах Європи Міхаель Рот.

Нагадаємо, напередодні Мішель Барньє вперше зустрівся з новим британським міністром з виходу Великобританії з ЄС Домініком Раабом, і 20 липня в Брюсселі поінформував про результати цієї зустрічі міністрів з інших 27 країн Євросоюзу. За підсумками брифінгу Барньє сказав, що різні елементи, що містяться в "Білій книзі", відкривають шлях до конструктивних дискусій, однак британські пропозиції повинні бути практичними і не сприяти подальшій бюрократизації.

Барньє також нагадав, що залишилося лише 13 тижнів для того, щоб підготувати угоду про порядок Brexit до наступного саміту ЄС, запланованого на жовтень.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати