Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінниця долучилася до загальноукраїнського флешмобу зі спільного виконання гімну України

21 листопада, 21:49
Фото авторки

З нагоди Дня Гідності та Свободи у 17 містах України відбулася акція «Вільні творять майбутнє», головними організаторами якої виступили студентські громадські організації. Долучилися до заходів і активісти з Вінниці.

Сьогодні пізно увечері вони зібралися на майдані Небесної Сотні, щоб пригадати події восьмирічної давності та спільно з іншими містами-учасниками виконати державний гімн на знак єдності студентського активу України. Після цього усі учасники акції, а було їх кілька десятків, мали можливість залишити свої спогади та думки на спеціально встановленому стенді.

«Подібні акції відбуваються у різних містах: Києві, Івано-Франківську, Одесі, Львові, Житомирі, Запоріжжі, Харкові, Кропивницькому, Дніпрі, Тернополі, Миколаєві, Чернівцях, Луцьку, Ужгороді, а також, що дуже важливо, – в Маріуполі та Покровську, – відзначає співорганізаторка акції у Вінниці Катерина Поліщук. – Саме студенти вийшли першими на майдан і висловили свою думку з приводу подій, щі відбувалися. Зараз можна дискутувати про те, які результати принесла Революція Гідності, що змінилося, чи не змінилося за 8 років, але студенти, молодь країни була і залишається рушієм змін. Так було 8 років тому, і так залишається сьогодні – це не змінюється. Студенти є, вони активні і рухають країну у векторі позитивних змін. Тому цією акцією і спільним виконанням державного гімну ми прагнемо вшанувати молодь, яка брала участь у Революції Гідності, та показати єдність студентів України».

Офіційні заходи з нагоди Дня гідності та свободи у Вінниці відбулися у п’ятницю. А сьогодні вдень на майдані Небесної Сотні зібралися учасники Революції Гідності. Вони провели молебень на честь усіх загиблих на Майдані і вшанували їхню пам’ять, поклавши квіти до Дерева Свободи.

До слова, День гідності та свободи відзначається в Україні щороку 21 листопада на честь двох знаменних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції (початок 22 листопада 2004 року) та Революції гідності (акція студентів та громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року). Традиційно у цей день вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати