Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Із Вінниці на передову поїхав новорічний вантаж

21 грудня, 16:26
Фото Олесі Шуткевич

Вінницька громада зібрала 10 тонн гуманітарної допомоги і сьогодні волонтери вирушили на схід. Везуть все – і продукти харчування, і теплі речі, і маскувальні сітки, і медикаменти, і бензопили – завантажили два буси і одну вантажівку. Збирали новорічний вантаж, як кажуть, всім миром, квартальні комітети подбали про консервацію, підприємці закупили одяг і взуття, фермери надали овочі, а школярі виготовили 36 маскувальних сіток та запакували кілька ящиків з вітальними листівками і малюнками.

«Це місяць тому в усіх загальноосвітніх навчальних закладах міста ми ініціювали акцію на підтримку українських військових. Кожна школа зобов’язалася виготовити щонайменше одну маскувальну сітку. Плели здебільшого на перервах. Свою сітку розмістили у холі школи і кожен міг долучитися до цієї акції. В результаті виготовили маскувальне полотно 7 на 3 метри. Щиро вірю, що вона вбереже наших захисників від ворога, – каже голова Союзу старшокласників «Лідер» Олександр Філанчук. – Також передаємо малюнки, листи і святкові листівки для бійців. Заготовили багато, має вистачити на всіх».

Цього разу волонтерський маршрут пролягатиме вздовж лінії передової, а першим пунктом призначення стане Сєверодонецьк, де на новорічні смаколики з Вінниці вже чекають вихованці сиротинці. Везуть волонтери і вітальний банер, який мають намір розмістити перед Авдієвкою. На ньому написано: ««Вітаємо захисників України вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!» і підпис «громада Вінниці».

«Прагнемо у такий спосіб підтримати бойових дух наших захисників. Щоб всі бачили, що ми думками завжди з ними. Маю надію наших хлопцям сподобається такий подарунок, – висловлює сподівання начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради Олег Парфілов. – Спеціально до Нового року ми зібрали великий вантаж: 4 тонни картоплі, по 300 кг цибулі, моркви, яблук, 50 кг вареників. Також майонез до новорічних салатів, сухі сніданки, олію, хрін, гірчицю, хлібобулочні вироби, печиво, тонну води і, звичайно, новорічні солодкі подарунки. Усе завантажили в три машини, які вже завтра будуть в зоні АТО».

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати