Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці для переселенців почали будувати багатоквартирний будинок

21 грудня, 16:15

Підготовчі роботи з будівництва багатоквартирного будинку для внутрішньо переміщених осіб розпочалися на вулиці С. Зулінського, що на околиці Вінниці. Як повідомив голова громадської організації «Об’єднання переселенців «Спільна справа» Юрій Зиков паспорт об’єкта вже виготовлений, наразі триває розчистка території, встановлення огорожі під забудову і завезення будівельних матеріалів. Зводитиме житловий будинок на 7 поверхів та 105 квартир приватна підрядна організація «Технопробуд». Вартість робіт складає – 61,5 млн. грн. Отримуватимуть квартири переселенці на основі пільгового кредитування.

«Над вирішенням житлового питання внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Вінниці, ми билися кілька років, – повідомляє Юрій Зиков. – У 2017 році на базі нашої організації «Спільна справа» створили житлово-будівельний кооператив з однойменною назвою. У травні 2018 році стартував процес щодо вирішення питання виділення земельної ділянки під будівництво кооперативного житла, а вже наступного року були проведені громадські слухання та прийняте рішення про виділення земельної ділянки в районі побудови нового мікрорайону на вул. Сергія Зулінського. Цього року ми отримали містобудівні умови та обмеження. Вінницька міськрада виділила кошти в сумі 1 млн 100 тис. грн для виготовлення проєктно-кошторисної документації щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку та проведення експертизи.

До процесу долучилась і Вінницька ОДА. У рамках підписаного меморандуму з ГО «Об’єднання переселенців «Спільна справа», яке відбулося сьогодні, 21 грудня, обласна влада зобов’язується підставити плече в отриманні технічних умов та дозвільних документів на виконання будівельних робіт. А також вживатиме заходів в межах компетенції щодо підключення інженерних мереж будинку. Крім того, враховуючи суттєву вартість об’єкта будівництва, обласна державна адміністрація пропонує залучити КО «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву», в якій внутрішньо переміщені особи зможуть отримати пільговий кредит до 6 % річних на придбання житла. Наразі вишукується фінансовий ресурс, а саме - бюджетна позичка, яка буде спрямована на пільгове довгострокове кредитування.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати