Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

6 років тому були вбиті перші Герої Небесної Сотні

22 січня, 13:58
Фото: eurosolidarity.org

6 років тому 22 січня 2014 року були вбиті перші Герої Небесної Сотні.

Про це нагадав на сторінці у Facebook Петро Порошенко.

“6 років тому 22 січня 2014 року були вбиті перші Герої Небесної Сотні — великий українець вірменської національності Сергій Нігоян і Михайло Жизневський — великий білорус з Україною у серці. У 2017 році я підписав указ і надав Михайлу українське громадянство посмертно. Сергію Нігояну і Михайлу Жизневському були присвоєні звання Героя України. Важливо, щоб ці жертви завжди залишалися у пам’яті народу, щоб ми завжди пам’ятали, за що були віддані життя”, - йдеться у дописі.

Порошенко також зазначив, що дуже демонстративно, що напередодні 22 січня ДБР призначило першим заступником голови колишнього адвоката Януковича. Також дуже символічно, що друг голови Офісу президента пана Богдана, колишній заступник голови Адміністрації президента Януковича погрожує справедливим розслідуванням, але не «Беркуту», а Героям Майдану. Декілька тижнів тому за вимогою Москви влада України зупинила суд над "беркутівцями" і віддала їх Росії. З одного боку, така вимога Москви є, де-факто, явкою з повинною. Але дивує не це. Ми завжди знали про роль Москви. Дивує роль української влади. Так, президент має право помилувати злочинця, але юридично це право наступає, коли злочинець засуджений. «Беркутівців» передали Москві, щоб справедливий вирок українського суду не був винесений.

Він також повідомив, що вчора до Європейської Солідарності звернулися родини Небесної Сотні з проханням вжити усіх заходів, щоб не дати зупинити розслідування і завадити призначенню на посади тих, хто буде переслідувати Героїв Майдану.

“Європейська Солідарність і надалі робитиме все можливе для цього, і ми закликаємо інші політичні сили об’єднатися з нами і продемонструвати, що ми не дозволимо проросійського реваншу”, - запевнив Петро Порошенко. 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати