Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

General Electric приєднається до розслідування катастрофи українського літака в Ірані

22 січня, 11:51
Фото: Reuters

Компанія General Electric Co отримала ліцензію Міністерства фінансів США на участь у розслідування збиття літака «Міжнародних авіаліній України у Ірані. 

Про це представник компанії повідомив агентству Reuters у вівторок, передає Радіо Свобода.

General Electric, разом з французькою компанією Safran SA, є співвласником американо-французької фірми CFM, яка виробила двигуни для збитого над Тегераном літака Boeing 737.

Літак Boeing 737-800NG авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 з Тегерану до Києва зазнав катастрофи невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня. Загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажирів). Уранці 11 січня в Ірані після кількох днів заперечень офіційно визнали свою вину за збиття українського літака силами своєї протиповітряної оборони, яке назвали помилковим, і взяли на себе повну відповідальність.

19 січня в аеропорту «Бориспіль» відбулася церемонія прощання з громадянами України, які загинули внаслідок авіакатастрофи.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати