Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Львова приїдуть кардіохірурги з Америки, щоби прооперувати дорослих і маленьких пацієнтів з вадами серця

22 січня, 14:49
Фото з ФБ-сторінки Олега САМЧУКА

Інформацію про приїзд американських лікарів до Львова оприлюднив керівник Першого територіального медичного об'єднання Львова Олег Самчук. «Наші колеги із благодійної організації Novick Cardiac Alliance (США) прибувають із новим візитом до Першого територіального медичного об’єднання, – зазначено у дописі. – Протягом двох наступних тижнів вони проводитимуть консультації та оперативні втручання для діток від перших тижнів життя та дорослих із вадами серця з усієї України».

У планах – 20 хірургічних втручань різної складності. Йдеться як про відкриті операції, так і про ендоваскулярні.

«Наша мета – рятувати серця українців у своїй країні, – зазначає Олег Самчук. – Особливо найменших пацієнтів, розвиваючи дитячу кардіохірургію тут, на Західній Україні. Попри наявність в країні 49 кардіохірургічних центрів, операцій на серці виконується недостатньо. За потреби у 140 тисяч операцій у 2020 році їх зроблено 18 435. А це – лише 10% від потреби».

У складі команди, яка приїжджає до Львова, 13 спеціалістів – це кардіохірурги, хірурги, анестезіологи, реаніматологи та медсестри.

«Якщо вам чи іншим родинам потрібна допомога, телефонуйте: 0660180919, 0671180919», – пише Олег Самчук.

Варто додати, що це вже другий приїзд американських кардіохірургів до Львова – у листопаді 2021-го вони  спільно з львівськими колегами прооперували 26 дітей.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати