Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До 140-ої річниці з дня народження Малевича представили україно-італійську документальну стрічку

22 лютого, 11:57
Фото: president.gov.ua

 21 лютого дружина Президента України Марина Порошенко разом із сином Михайлом відвідали прем’єру документального повнометражного фільму «Малевич», приуроченого до 140-ої річниці з дня народження автора знаменитого «Чорного квадрата».

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента на офіційному сайті.

Це  україно-італійський проект, створений за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії. Зйомки проходили в Україні, Польщі, Білорусі та США.

На думку Марини Порошенко, цей фільм є дуже важливим і актуальним для України: «Головна мета стрічки – показати і дослідити українське походження Малевича, розвіяти російські пропагандистські міфи та повернути постать художника у контекст української культури та історії», – сказала дружина Президента.

У фільмі беруть участь різні експерти з України, Нідерландів, Франції, Польщі, Білорусі, кожний з яких розказує про певну частину життя і творчості художника.

Під час виробництва стрічки було здійснено декілька наукових відкриттів та проведено реконструкцію створеного фільму німецького кінорежисера-авангардиста Ганса Ріхтера на основі сценарію Малевича.

Із 28 лютого стрічка «Малевич» вийде в обмежений прокат і буде демонструватися в Києві, Харкові та Чернівцях.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати