Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Угорщина гальмує "мовні" рекомендації Венеціанської комісії, - Климпуш-Цинцадзе

22 лютого, 19:22
Фото з архіву "Дня"

Різкі заяви офіційних представників Угорщини з приводу "полуфашистського" українського закону про освіту не сприяють готовності народних депутатів приймати розроблені урядом законодавчі зміни щодо продовження терміну впровадження мовної статті згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє "Укрінформ".

"Ми готові до діалогу. Ми взяли на себе зобов'язання виконати рішення Венеціанської комісії про продовження терміну введення ст. 7 освітнього закону і працюємо з народними депутатами над тим, щоб Верховна Рада прийняла ті зміни, які були представлені урядом або новий невеликий законопроект. Тоді, я думаю, маніпуляція з аргументами про неготовність Києва до діалогу буде повністю знівельована. Але ось такі різкі заяви явно не сприяють тому, щоб наші народні депутати охоче підтримували які-небудь зміни. Якщо Угорщина вважає, що таким чином, таким тиском можна досягти позитивного результату, то, на жаль, вона добивається протилежного", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр зазначила, що ця проблема в наших відносинах не є новою, а Угорщина, на жаль, зайняла неконструктивну позицію певною мірою шантажу і блокування проведення Комісії Україна-НАТО на високому рівні. У той же час вона зазначила, що члени Альянсу допомагають нам знайти формулу, за якою б такий діалог України з НАТО все-таки відбувся.

У цьому контексті Климпуш-Цинцадзе нагадала, що тиждень тому міністр оборони України Степан Полторак брав участь у неформальному сніданку з усіма іншими міністрами оборони країн-членів Альянсу в Брюсселі під час міністерської зустрічі.

"Інші формули також були знайдені в загальній взаємодії між країнами Альянсу та Україною і Грузією. Тому цей шантаж Угорщини, слава богу, в повній мірі не вдається", - наголосила віце-прем'єр-міністр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати