Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США прийняли перший пакет санкцій проти Росії через визнання нею "Л/ДНР"

22 лютого, 22:43
Фото Reuters

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що США запроваджують санкції проти Росії після того, як вона визнала "ЛНР" та "ДНР"

Про це він сказав під час звернення щодо ситуації в Україні, передає Еспресо.TV.

"Ми готові йти далі з цими санкціями. Путін вважає, що в нього є право оголошувати нові країни, це порушення міжнародного права, потрібно чітко відповідати. Ми готувалися з союзниками по НАТО, щоб підготувати цю відповідь", - заявив Байден.

Президент США пояснив, що санкції вводяться проти:

  • 2 російських банки - VEB (Банк развития внешнеэкономической деятельности, - ред.) і російський військовий банк (який саме - президент США не уточнив);

  • суверенного боргу - Росія не зможе торгувати облігаціями на ринках;

  • із 23 лютого - санкції проти російських еліт та їхніх сімей.

Також Байден заявив, що просуватися не буде і запуск газопроводу "Північний потік-2".

Президент США заявив, що Україна надалі отримуватиме оборонну допомогу. Також Байден зазначив, що "США і союзники захищатимуть кожен дюйм території НАТО відповідно до зобов'язань", і тому він дозволив американським військам з оборонною метою прибути до Естонії, Латвії та Литви.

"Ми все ще думаємо, що Росія готова йти далі і провадити масштабну атаку проти України. Я сподіваюся, що такого не відбудеться, але все ще 150 тис. російських військ зібрано поблизу України", - заявив президент США.

Голова Білого дому каже, що прохання Путіна використовувати війська поза територією Росії - це пошук виправдання для наступних військових дій. Однак Байден наголошує: “виправдань наступним вторгненням немає”.

"Зараз, коли Росія, можливо, планує наступні кроки, ми хочемо, щоб вона знала, що заплатить ще більшу ціну, якщо продовжуватиме агресію. Ми будемо готові ввести додаткові санкції", - додав президент США.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати