Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Євген Марчук запропонував висунути Мустафу Джемілєва на Нобелівську премію миру

22 березня, 13:52

Колишній прем'єр-міністр Євген Марчук запропонував висунути кримськотатарського лідера Мустафу Джемілєва на Нобелівську премію миру. Про це він сказав у своїй доповіді «Уроки для України» на Форумі «Виклики часу: Експертна думка» в Київському міжнародному інституті менеджменту.

«Це буде потужний сигнал для кримськотатарського народу і для України. Тандем українців і кримських татар сьогодні надзвичайно важливий для вирішення кримського питання», - підкреслив державний діяч, який зіграв ключову роль в розв’язанні двох кримських криз на початку 1990-х та у 2003-му.

За словами Євгена Марчука, цю пропозицію він озвучив представникам української влади на зустрічі експертів, на якій була і Юлія Тимошенко.

«Вчора я запропонував висунути Мустафу Джемілєва кандидатом на Нобелівську премію миру. Це буде справедливо. Обґрунтувань безліч: в’язень сталінських таборів, вніс суттєвий вклад у врегулювання гострої кримської кризи 1993-1994 років і я готовий допомогти обґрунтуванням, тому що добре знаю ті події і його участь. А також Мустафа Джемілєв зараз в 2014 році вживає великих зусиль для мирного врегулювання конфлікту в Криму», - сказав Євген Марчук.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати