Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ВР має ухвалити мовний закон 25 квітня, - Парубій

22 квітня, 12:39
Фото Руслана КАНЮКИ, «День»

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на початку погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) у понеділок наголосив на важливості реалізації стратегічного курсу держави, закріпленого в Конституції України. Він нагадав, що ключовий закон, над яким Парламент має продовжити роботу – закон про забезпечення функціонування української мови як державної. 

Про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України на офіційному сайті.

«Це ключове питання, яке стоїть на порядку денному, і очевидно, що жодні хвилі і жодні політичні емоції не можуть нас відволікти від прийняття ключового законопроекту, який стоїть на порядку денному ВРУ», - підкреслив він.

А.Парубій повідомив, що необхідно розглянути близько триста поправок до завершення розгляду.

За його словами, досвід демонструє, що за пленарний день розглядається майже двісті поправок, тому є підстави, що вівторок і середа будуть присвячені їх розгляду. Він закликав Голову профільного Комітету М.Княжицького після завершення розгляду поправок зібрати Комітет, проаналізувати законопроект з усіма поправками і запропонувати Парламенту, до яких з них Комітет пропонує повернутись, а які вилучити.

Голова Парламенту зазначив, що під час обговорення було винайдено багато спільних позицій, які можуть об’єднати зал, і закликав, щоб «Закон про мову був прийнятий дуже публічно».

Він запропонував роздати узгоджений законопроект народним депутатам, аби у четвер винести його на голосування.

«Щоб у четвер ми могли приймати спільне, осмислене рішення», - додав він.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати