Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Волині хворими на COVID-19 зайняті менше 20 відсотків ліжок у лікарнях, але карантин зберігається

22 травня, 12:56

На Волині дуже сподівалися на пом’якшення карантину, найперше очікували, що піде міський та приміський транспорт. Підстави для таких сподівань були, адже в регіоні було виявлено менше інфікованих коронавірусом, порівняно з іншими областями: на сьогодні їхня кількість – 740. Але в останній тиждень в області спостерігалося збільшення кількості хворих на коронавірус. На сьогодні підтверджено ще у 42 людей. Кілька людей померло (загалом за весь час карантину - 21). Їхній вік досить поважний, хоча є і молодші, але практично у кожного були важкі супутні захворювання (діабет, рак, ниркова недостатність).

Не просто напівпорожні, а заповнені менше, ніж на 20 відсотків, призначені у лікарнях ліжка для хворих на COVID-19. Волинська ОДА на своєму сайті оприлюднила цю інформацію, отриману від управління охорони здоров’я. Отож, у розрізі лікувальних закладів першої хвилі на Волині щодо зайнятих ліжок хворими на COVID-19 станом на 20 травня всього у медичних закладах першої хвилі – 508 інфекційних ліжкомісць. Із них станом на 20 травня зайняті – 98, тобто 19,3%. У Волинській обласній інфекційній лікарні – 180 інфекційних ліжок, з них зайняті 32 (17,8%). В обласній клінічній лікарні – усього 177 ліжок. Зайняті хворими на коронавірус 29 (16,4%). У Ковельському МТМО – 33 інфекційних ліжка. Зайняті – 13 (39,3%). У комунальному закладі «Любомльське територіальне медичне об’єднання Любомльської районної ради» зайняті лише 3 ліжка з 20 (15%). У лікарні в Ківерцях – усього 15 інфекційних ліжок, зайняте – 1 (6,7%). У Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні (обласна дитяча лікарня) не зайняте жодне ліжко з 30 передбачених. Так само - і у Луцькому клінічному поголовому будинку. Лише у Нововолинській центральній міській лікарні з 23 ліжкомісць для хворих на коронавірус зайнято 20.

Тому навіть зважаючи на зростання кількості виявлених хворих на коронавірус, чимало волинян вважають, що «просто почали робити більше тестів», але все ж, дякувати богу, кількість хворих у лікарнях не зростає.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати