Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна є полігоном для використання кіберінструментів РФ, - Кулеба

22 травня, 20:32

Україна, яка фактично є полігоном для використання кіберінструментів Росією, за роки набралась унікального досвіду з протистояння ним.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у зверненні до Ради Безпеки ООН під час неформального відкритого засідання РБ ООН за формулою Арріа на тему “Кіберстабільність, запобігання конфліктам та зміцнення спроможностей”, передає УНН.

“Як ви всі знаєте, з 2014 року Україна стикається з гібридною агресією Російської Федерації, яка використовує інформаційно-комунікаційні технології як один із її методів гібридної війни. Ми — країна, де Росія випробовує нові кібер-війни проти нас, і колись одна гібридна війна змусила нашу країну переосмислити нашу стратегію кібербезпеки”, — сказав Кулеба.

Він заявив, що протягом 2019 року відповідні органи України виявили та негайно відреагували на понад 1 500 кібер-інцидентів на критично важливих інфраструктурних об’єктах.

Крім того,сказав міністр, інші західні країни також зіткнулися з ворожою кібер-поведінкою Росії і вважають Кремль відповідальним за руйнівні кібератаки.

“Ми усвідомлюємо, що використовуючи інформаційні комунікаційні технології як політичний інструмент, Росія бере участь у ряді кібер-операцій, спрямованих на дезінформаційну кампанію, втручання у суверенні виборчі процеси, кібер-шпигунство та кібер-атаки на критичні інфраструктурні об’єкти у ряді країн Європи і за її межами. Я хотів би підкреслити, що Україна, яка фактично є полігоном для використання кіберінструментів для цілей військових формувань, має унікальний практичний досвід нейтралізації кібератак, який може бути корисним для країн-партнерів. Ми пропонуємо вам свій досвід та знання”, — сказав міністр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати