Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Кропивницькому завершили проєкт "Арка"

22 вересня, 17:15
Фото з сайту міської ради Кропивницького

Відкриття нового інфраструктурного об’єкта, важливого для міста, приурочили до 265-річчя з дня заснування Кропивницького.

Проєкт створення другого обхідного тунелю по вулиці Ельворті (у народі – «Арка») для організації руху в обох напрямках презентували у січні минулого року, а розпочали будівництво навесні нинішнього. Тунель завдовжки 34 м під залізничним насипом будували протягом чотирьох місяців, у зв’язку з цим через Кропивницький деякий час не ходили потяги, а вулиця була недоступною для авто та пішоходів. Вартість проєкту склала приблизно 70 мільйонів гривень. На ці кошти поряд із існуючою аркою 1860 року (пам’яткою архітектури місцевого значення) встановили 80-тонний сталевий гофрований тунель, реконструювали дорожнє полотно, укріпили схили, звівши металеву огорожу, та побудували тротуар. Також замінили стару каналізаційну мережу. Роботи особисто контролював міський голова Андрій Райкович, який став ініціатором втілення ідеї, якій майже сорок років.

Після офіційних промов та нагородження будівельників та інших спеціалістів, причетних до створення Арки, право першим проїхати крізь тунель отримав тролейбус, який обслуговуватиме новий маршрут.

Інна ТІЛЬНОВА, м. Кропивницький

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати