Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленський скоротить перебування у Нью-Йорку через замах на Шефіра

22 вересня, 21:07
Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський скоротить свій візит до Сполучених Штатів через обстріл автомобіля свого першого помічника Сергія Шефіра.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, передає Укрінформ.

“Так, Президент скоротить своє перебування в Нью-Йорку, і ми повернемося до України раніше, ніж це планувалося”, - сказав він.

Кулеба додав, що через названий інцидент довелося скасувати деякі зустрічі, які саме глава української дипломатії не уточнив.

Водночас, міністр зазначив, що планується виступ Зеленського на Генеральній асамблеї ООН і зустріч з головою уряду Великої Британії Борисом Джонсоном.

“Буде сильний виступ, запевняю вас. У Президента ще буде зустріч з Прем’єр-міністром Великої Британії. Я зустрінуся з міністром закордонних справ Мозамбіку, тому що ми маємо більшу увагу приділяти Африці”, - акцентував Кулеба.

Раніше Зеленський заявляв, що не перериватиме візит до Нью-Йорка у зв‘язку із замахом на свого першого помічника Сергія Шефіра.

Як повідомлялося, у Київській області стріляли в автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра, його водій зазнав поранень.

За інформацією МВС, в автомобіль потрапило понад 10 куль. Постріли були здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля.

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника Президента Сергія Шефіра відкрито кримінальне провадження - з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

Поліція ввела у Київській області операцію “Перехоплення”.

20 вересня Зеленський прибув з робочим візитом до Сполучених Штатів Америки для участі у 76-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати