Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На виборах у Каталонії перемогли прихильники незалежності

22 грудня, 08:56
Фото Reuters

Згідно з підрахунком бюлетенів, більшість у парламенті Каталонії взяли партії, які виступають за відокремлення регіону від Іспанії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За підсумками підрахунків 99,9% бюлетенів перемогу отримали три партії, що виступають за самостійність регіону, загалом вони отримали 70 зі 135 місць у новому парламенті. 

Проте, за попередніми даними, найбільше голосів отримала ліберальна партія "Громадяни", яка виступає за євроінтеграцію та єдність з Іспанією. Її представники отримають 37 депутатських мандатів у парламенті.

Друге і третє місце на виборах посіли сепаратистські партії: партія екс-прем'єр-міністра Каталонії Карлеса Пучдемона "Разом для Каталонії" (34 мандати) і Ліва республіканська партія Каталонії (ERC) (32 місця).

Ще чотири мандати отримає партія "Кандидатура народної єдності", яка також виступає за самостійність регіону. 

Явка на виборах була рекордно високою, так на виборчі дільниці прийшли майже 80% громадян, які мають право голосу.

"Це результат, який ніхто не може оскаржити. Іспанський уряд зазнав поразки, Рахой (прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой - Ред.) та його союзники програли", - заявив Карлес Пучдемон.

Нагадаємо, відсторонений глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон пообіцяв повернутися у регіон в разі перемоги своїх прихильників на виборах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати