Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Донецька інтелігенція закликає "зупинити громадянську війну"

23 січня, 22:32

Представники донецького наукового товариства, громадські діячі звернулися до влади із проханням зуминити «громадянську війну».

"Криваві події в Києві в дні водохресних свят та Дня соборності України з болем сприймають розумні люди по обидва боки барикад. Сутички між «беркутівцями» та протестувальниками, стрільба на поразку в своїх же громадян, гранати і «коктейлі Молотова», дими і пожежі в центрі столиці, каліцтва та людські життя і... наростання ненависті і агресії, що затьмарюють розум. Двомісячне ігнорування нинішнім режимом інтересів і вимог протестуючих людей, звіряче побиття студентів 30 листопада, репресивні "закони 16 січня" проти всього, що може бути витлумачено як критика влади, розв'язаний терор силовиків і криміналітету проти активістів евромайданів і, навіть, жителів Києва, закономірно породили не тільки масове обурення владою, але й зворотне насильство радикальної частини Майдану. На державний терор протестуючі відповіли локальним терором вулиці", - кажуть вони.

За їхніми словами, наростання владного терору буде викликати подальший опір аж до збройного повстання. Це, на їхню думку, прямий шлях до хаосу, тотального беззаконня, масових убивств та розколу країни.

"Ірраціональність того, що відбувається повинна підняти голос всіх людей розуму незалежно від політичних орієнтацій чи то на підтримку влади, чи то на підтримку протестувальників. Насильство потрібно зупинити", - вважають вони.

Вони також звернулися до студентів: "Відстоюючи свою громадянську позицію, пам'ятайте, насильство примножує насильство".

"Звертаємося до всіх , хто хоче чути голос розуму: давайте зробимо все від нас залежне, щоб не втратити єдину країну, зупинити терор і насильство , змусити владу і протестуючих знайти компроміс", - заявляють вони.

Заяву підписали Володимир Кіпень, к.філос.н., доцент ДонНУ; Ігор Тодоров, д.і.н., професор ДонНУ: Ігор Козловський, к.і.н. президент Центру релігієзнавчіх досліджень та міжнародніх духовних стосунків.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати