Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У День соборності сотні дніпрян створили живу мапу України

23 січня, 11:00
Фото: Дніпровська міська рада

Декілька сотень жителів Дніпра взяли участь у масштабному флешмобі – вони утворили живу мапу України на площі біля міської ради та заспівали державний гімн а капела. У центрі мапи учасники акції підняли велику жовто-блакитну цифру 100 – саме стільки років виповнилося 22 січня з дня проголошення Акта Злуки.

Флешмоб було організовано з ініціативи Молодіжної ради Дніпра. «День Соборності України ще раз нагадує нам, якими зусиллями здобувалася цілісність нашої держави. Молодіжна рада Дніпра ініціювала цей флешмоб біля міської ради, бо Дніпро – місто, яке свого часу, у 2014 році, стало на захист цілісності України», – зазначила заступник директора департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Дар’я Біла. Один з учасників флешмобу Ігор каже, що дізнався про акцію із соціальних мереж і вирішив прийти, бо відчуває себе патріотом: «Це важливий день в історії нашої держави. Я вирішив долучитися, бо такі заходи об’єднують людей».

Як відомо, День Соборності відзначають в Україні щороку 22 січня, в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, яке відбулося у 1919 році. Це стало історичним возз’єднанням українських земель у спільну державу, основоположною подією для новітнього українського державотворення.

Вадим РИЖКОВ, «День», Дніпро, фото надано Дніпровською міською радою 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати