Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У РФ затримали вже близько двох тисяч учасників акцій на підтримку Навального

23 січня, 20:12

У російських містах Москві та Санкт-Петербурзі на акціях на підтримку опозиціонера Олексія Навального, якому загрожує тюремне ув’язнення після повернення в Росію, проходять затримання.

Журналісти Радіо Свобода стежать за протестами в Росії наживо, разом з експертами обговорюють, як ці події можуть вплинути на політичну ситуацію в Україні.

На акціях на підтримку російського опозиційного політика Олексія Навального по всій Росії затримали 1873 людини. Такі цифри надає «ОВС-Інфо» станом на 18:47 за московським часом 23 січня.

Найбільше затриманих у Москві – 300, в Петербурзі 162 затриманих, в Новосибірську 90. У Махачкалі затримали 90 осіб, сімом із них немає 18 років.

Неповнолітні затримані є і в інших містах. У соцмережах з’явилося відео жорсткого затримання 14-річну дитину на Пушкінськ

Окрім того, за даними «ОВД-Инфо», серед затриманих у Москві, зокрема, кореспондент «Медіазони» Давид Френкель, а також Олега Делімбетова і Марину Цареву з петербурзької редакції видання «Коммерсант». Журналісти були одягнені в жилети преси з відповідними позначеннями, повідомляє редакція проєкту Радіо Свобода Север.Реалии, яка веде трансляцію з акції в Петербурзі.

У Москві поліція оточила Пушкінську площу, закликає учасників акції дотримуватися соціальної дистанції і розійтися. На мітингу також перебувають цивільні особи з пов’язками «дружинник».

Окрім учасників акцій, поліція превентивно затримує опозиційних активістів і співробітників регіональних штабів прихильників Навального, повідомляє російська служба Радіо Свобода. Соцмережі блокують частину повідомлень із закликами прийти на мітинги або інформацією про місця їх проведення.

Російська влада попереджає про відповідальність для учасників несанкціонованих заходів. Зокрема, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про залучення підлітків в протиправні дії. У Татарстані порушено справу про заклики до масових заворушень.

Неприпустимими мітинги назвали і в Кремлі.

ій площі в Москві. Уповноважений при президенті РФ з прав дитини Анна Кузнецова повідомила, що дитину вже передали батькам. У Самарі в першому відділі поліції трьох неповнолітніх допитують без батьків.

«Новая газета» повідомляє, що на Луб’янці в Москві силовики затримують випадкових перехожих, на площі не проходить протестна акція.

Російська поліція затримала і дружину опозиційного політика Олексія Навального Юлію під час акції протесту у Москві.

«Юлію Навальну затримали в районі Великої Дмитрівки в Москві», – повідомив твітер-акаунт, який висвітлює протести на підтримку Навального.

Навальна опублікувала в інстаграмі фото, за її словами, зроблене в автозаку.






  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати