Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Балаклії склад боєприпасів вже знищений на 50%, - Гройсман

23 березня, 18:26
Фото Reuters

Склад боєприпасів поблизу Балаклії Харківської області знищено приблизно на 50%.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав журналістам  на брифінгу в Харківській області, повідомляє Укрінфнорм.

“Ми зараз оцінюємо, що це вже біля 50% самої території цієї бази. Наголошую на тому, що все оцінити можливо буде після того як інтенсивність спаде, як відбудеться локалізація всіх вибухів і тоді ми оцінимо вже реальні втрати”, — сказав Гройсман.

На його переконання, інтенсивність вибухів на складах боєприпасів поблизу Балаклії буде зменшуватись, але протягом тижні перебувати тут буде небезпечно.

"Ми очікуємо зменшення інтенсивності горіння і вибухів, але територія ще є дуже небезпечною, тому повертатись туди в домівки не потрібно. Ми бачимо сьогодні, що уражено біля половини самого арсеналу, ми бачимо нам потрібно ще декілька днів, від трьох до семи днів може відбуватись ситуація", - сказав Прем'єр.

За його словами, на сьогодні є відповідна кількість броньованої техніки, яка працює на самому арсені. "Зрозуміло, що вона має певні обмеження щодо пересування. Але як тільки з'являється можливість локалізації, відповідні служби на цій техніці зроблять добросовісно свою роботу", - зазначив глава уряду.

Він додав, що ситуація перебуває під контролем Нацполіції, Нацгвардії та інших служб.

Гройсман підкреслив, що очікує на запит від місцевої адміністрації про виділення коштів з резервного фонду КМУ. Рішення щодо коштів він обіцяє ухвалили швидко.

Нагадаємо, що в результаті вибухів на військових складах у Балаклії постраждала жінка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати