Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві відкрили перше в Україні smart-дерево

23 квітня, 14:19
Фото з Facebook

У Києві відкрили перше в Україні smart-дерево. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій в Київській міській державній адміністрації Юрій Назаров.

"Сьогодні мав за честь відкрити перше в Україні автономно-енергетичне дерево на території X-парку (парк Дружби Народів, який нещодавно перейменували на парк "Муромець", - ред.)", - написав він.

За його словами, головною ідеєю даного заходу є презентація осередку альтернативних джерел енергії, який надає різноманітні безкоштовні послуги відвідувачам за рахунок автономного комплекту сонячних панелей у стилізованій формі дерева.

Зазначається, що smart-дерево будет працювати цілодобово без вихідних. За його допомогою можна буде заряджати гаджети/гіроскутери, користуватись безкоштовним Wi-Fi або просто слухати музику зі свого телефону через гучномовці.

"Наразі це пілотний проект, який буде тестуватися впродовж місяця. Наша мета - розвивати інфраструктуру smart-дерев у Києві", - підсумував Назаров.

Нагадаємо, столичні депутати перейменували парк Дружби Народів на "Муромець".

Крім зазначеного парку, нові назви отримали ще кілька столичних зелених зон. Зокрема парк відпочинку "Оболонь" в урочищі "Наталка" відтепер називається "парк Наталка". Сквер Андрія Іванова став Латвійським. Також отримав назву сквер між вул. Жилянською, Короленківською та Тарасівською. З сьогоднішнього дня це сквер ім. Дмитра Пешева. А сквер на вул. Січових Стрільців, 27 назвали Канадським.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати