Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Парижі почали повну евакуацію таборів мігрантів

23 травня, 21:04
Фото: AFP

Міністерство внутрішніх справ Франції має намір у стислі терміни евакуювати всі незаконні табори, де проживають мігранти, у столиці країни.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коломб, повідомляє газета The New York Times з посиланням на агенцію Assosiated Press.

«23 тис. 300 мігрантів, які проживають у таборах у Парижі, будуть евакуйовані на короткий термін», - сказав Коломб.

Міністр внутрішніх справ попередив, що в ході операції з евакуації буде здійснюватися адміністративний контроль для встановлення осіб, які мають право на притулок, і тих, хто не має наміру залишатися на території країни.

МВС уже критикувало паризьку мерію в неефективних діях у боротьбі із незаконними мігрантськими таборами, зокрема у безрезультативності операцій, які проводилися, а також забезпеченні притулком великої кількості законних прохачів.

«40% усіх прохачів притулків подають документи в Паризькому регіоні Іль-де-Франс, який може розмістити лише 2%», - вказав міністр.

Він також закликав мерію Парижа долучитися до операції, оскільки в разі відновлення таборів після евакуації поліцією проведена операція буде безрезультативною.

Коломб запевнив, що поліцейська операція проводитиметься відповідно до вимог надання притулку та вимог чинного законодавства щодо іноземців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати