Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЦВК заявила, що не встигне підготуватися до виборів в Раду

23 травня, 15:12
Фото з відкритих джерел

Центральна виборча комісія (ЦВК) неодноразово зауважувала, що закон України "Про вибори народних депутатів України" містить застарілі положення, які не відповідають іншим чинним законам.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Зокрема, цей закон має положення без механізму реалізації, серед яких питання встановлення факту проживання, голосування військовослужбовців, які беруть участь в ООС, подання декларацій.

Крім того, законодавство про державні закупівлі не враховує швидкоплинності виборчого процесу позачергових виборів, який в даному разі триватиме лише 58 днів.

"Наголошуємо, що строки і порядок проведення державних закупівель значно перевищують строки виборчого процесу, що може унеможливити проведення процедур щодо: забезпечення виготовлення виборчих бюлетенів; виготовлення та доставку бланків протоколів про підрахунок голосів, актів, та інших документів; транспортування протоколів про підрахунок голосів та іншої виборчої документації від ДВК до ОВК; виготовлення інформаційних плакатів політичних партій; публікацію інформації ЦВК та ОВК в регіональних чи місцевих друкованих ЗМІ, щодо переліку виборчих округів, формування ОВК та ДВК, а також змін у їх складі; реалізацію права агітації в друкованих та електронних ЗМІ за кошти державного бюджету в строки, визначені законом", - йдеться у повідомленні.

Центральна виборча комісія очікує від президента України, Верховної ради та Кабінету міністрів "негайного прийняття відповідних рішень, які дозволять провести позачергові вибори депутатів 21 липня 2019 року у відповідності до законів України та найкращих демократичних європейських практик".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати