Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Польща хотіла скасувати зустріч Вишеградської групи з Еммануелем Макроном

23 червня, 12:53
Фото Reuters

Делегація республіки Польща хотіла скасувати зустріч Вишеградської групи з президентом Франції Еммануелем Макроном, яка проходить сьогодні. Причина такої позиції полягає в тому, що недавно французький президент, критикуючи голову польської правлячої партії і угорського прем'єра сказав, що "Європа - не супермаркет", повыдомляють на сайты польськоъ газети Rzeczpospolita.

“Вони наважуються на те, щоб відкинути принципи, відвернутися від Європи, на цинічний підхід до Європейського Союзу: хай він роздає кредити, але нічого не значить у сенсі цінностей, — заявив, зокрема, Макрон. — Тільки Європа — це не супермаркет”. Макрон попередив “деяких східноєвропейських лідерів”: якщо хтось не приймає демократичні європейські цінності, то він “уже не в Європі, прагне з неї вийти”, передають слова Макрона на сайті газети “Високий замок”. 

На сторінках Deutsche-Welle пишуть, реагуючи на ситуацію, що на тлі Brexit президент Франції Емманюель Макрон хоче дати імпульс ідеї нової Європи. З цією метою він має намір створити альянс довіри з Німеччиною. Інакше Євросоюзу загрожує розпад. Цю заяву Макрон зробив напередодні останнього перед літніми канікулами саміту Євросоюзу.

Реагуючи на ситуацію, що склалась, польська прем'єр Беата Шидло зазначила: "Я сподіваюся, що це буде предметна розмова, і вона  не базуватиметься  на якихось стереотипах, що стосуються країн Центрально-Східної Європи".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати