Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сенцов розповів, який планує зняти фільм після свого звільнення

23 липня, 14:45
Фото: currentytime.tv

Український кінорежисер, політв'язень Олег Сенцов, який зараз голодує у російській в'язниці, в разі свого звільнення планує зняти фільм "Номери" за власною п'єсою. Проект картини представила під час пітчингу повнометражних фільмів на Одеському кінофестивалі кінопродюсер Анна Паленчук, повідомляє прес-служба кінокомпанії 435 Films.

За її словами, Сенцов запропонував їй попрацювати над картиною в ході особистого листування, яке вів з в'язниці. В одному з листів режисер докладно розписав бачення майбутньої роботи, заснованої на його п'єсі.

"Не кожна книга підлягає екранізації, як і не кожна п’єса. Але цю річ, яку я написав вже давно, я бачу дуже чітко - варто лише заплющити очі. Навіть там, де я зараз знаходжусь, не знаючи свого майбутнього, я точно вірю в майбутнє цієї постановки. “Номери” - це не кіно в чистому вигляді. Це відчуття, буффонада, гротеск", - написав Сенцов. Його лист Паленчук зачитала під час пітчингу.

Раніше адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе, який відвідав свого підзахисного в колонії Лабитнангі 19 липня, заявив про те, що режисер зараз виглядає набагато гірше, ніж раніше, і нещодавно переніс серйозну кризу зі здоров'ям, але не збирається припиняти голодування.  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати