Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні Україна і Британія підпишуть багатосторонню конвенцію щодо ухилення від оподаткування

23 липня, 14:02
Фото: minfin.gov.ua (Підписання Протоколу про внесення змін до Угоди про уникнення подвійного оподаткування між Урядами України та Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, 10.09.2017р.)

Виконувачка обов’язків міністра фінансів України Оксана Маркарова розпочала візит до Британії, в рамках якого підпише багатосторонню конвенцію щодо ухилення від оподаткування.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України на офіційному сайті.

«Завдяки цьому Україна зможе одночасно вносити необхідні зміни до всіх діючих міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування», — йдеться у повідомленні на сайті Мінфіну.

Там зазначають, що даний крок є частиною плану дій боротьби з розмиванням бази оподаткування і виведення прибутку.

За розрахунками Міністерства фінансів, підписання конвенції дозволить покращити інвестиційний клімат в Україні та стимулюватиме розвиток торгівлі та інвестицій.

Конвенція дасть змогу вносити зміни до угод про уникнення від подвійного оподаткування. Їх Україна укладає з більшістю країн світу, з якими веде активну торгівлю.

Зокрема, ці угоди регулюють, яку частину прибутку буде оподатковувати міжнародна компанія у кожній з країн, у якій працює. Також такі угоди містять положення, що дозволяють урядам країн світу обмінюватись податковими даними про міжнародні компанії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати