Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Словаччина поставить Україні батальйон БМП-1

23 серпня, 20:27
Фото defence-ua.com

Словаччина та Німеччина домовились про те, що словаки передадуть для Збройних Сил України 30 БМП-1, а натомість безоплатно отримають 15 німецьких танків Leopard 2A4, із яких мінімум один буде поставлено до кінця 2022 року, повідомляє Діфенс Експрес. Про це заявив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь, пише видання Aktuality.

Очільник оборонного відомства Словаччини заявив, що поставка БМП-1 для України буде виконана в "найближчі декілька тижнів". Але якісь більші деталі Надь воліє розкрити уже постфактум, після того як ЗСУ вже отримають ці бронемашини. Усього на даний момент армія Словаччини має 91 одиницю БМП-1.

"В пакеті" до 15 танків типу Leopard 2A4 Словаччина також безоплатно отримає боєприпаси, новітні засоби зв’язку, комплектуючі та послуги із навчання персоналу. Загальна вартість, включно з танками – понад 100 мільйонів євро.

Перш ніж передати словакам обіцяні Leopard 2A4, німцям потрібно завершити ремонт цих бойових машин. Тому поставка німецьких танків для Словаччини фактично стартує лише на початку 2023 року.

Про можливу передачу 31 танка типу Т-72 для Збройних Сил України Берлін та Братислава поки ще не домовились. Причина – Німеччина має в запасі лише 15 одиниць Leopard 2A4, які може передати Словаччині, таку кількість танків Братислава розцінила як недостатню компенсацію, за можливу передачу Т-72 Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати