Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У ЄС вважають, що з Британією ще можна домовитися щодо Brexit

23 вересня, 17:58
Фото Reuters

С залишається відкритим для конструктивних пропозицій Лондона щодо виходу Великої Британії з Євроспільноти.

Про це заявив головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє після зустрічі у Берліні з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом, повідомляє Укрінформ.

«Ми залишаємося відкритими для пропозицій… Ми готові вислухати нові ідеї британського уряду щодо бекстопу», - наголосив Барньє, який днями провів переговори з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Він підкреслив, що Європі потрібна визначеність, а новий уряд у Лондоні хоче скасувати домовленості, досягнуті Терезою Мей щодо принципових умов, та «це неприйнятно». Зокрема, принциповими є збереження відкритого кордону між Ірландією та Північною Ірландією (режим бекстоп) заради стабільності в регіоні, а також захист внутрішнього ринку ЄС. Нині ж важко знайти рішення, яке враховувало би всі умови бекстопу, визнав представник ЄС.

Він додав, що сторони продовжать технічні переговори.

У свою чергу, Маас наголосив, що 27 країн ЄС мають виступати як одна сила на переговорах. Він нагадав, що минулого тижня в Люксембурзі та Брюсселі британська сторона представила нові пропозиції, що вже є кроком уперед.

На думку німецького міністра, ще є надія, що вихід Британії з ЄС відбудеться врегульовано, а 27 країн Євросоюзу зроблять усе можливе для цього.

Обидва дипломати також зауважили, що шкодують з приводу рішення громадян Великої Британії, однак поважають його.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати