Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС і США закликають Росію повернутися до переговорів щодо розслідування катастрофи MH17

23 жовтня, 13:29

Євросоюз та США закликають Росію повернутися до переговорів за участю Австралії та Нідерландів щодо розслідування катастрофи  літака рейсу MH17 на Донбасі.

Відповідні заяви були виголошені під час засідання Постійної ради ОБСЄ 22 жовтня, повідомляє Укрінформ.

"ЄС закликає Російську Федерацію продовжити тристоронні переговори між Австралією, Нідерландами та РФ щодо збитого літака рейсу MH17. Через понад шість років від цієї трагічної події 298 жертв та їхні найближчі родичі заслуговують на справедливість", - йдеться у заяві делегації Євросоюзу при ОБСЄ.

У ЄС також запевнили у підтримці усіх зусиль щодо встановлення істини  відповідно до резолюції 2166 Ради Безпеки ООН.

Очільник місії США при ОБСЄ Джеймс Гілмор також закликав Росію повернутися до тристороннього переговірного формату.

"Дозвольте мені запропонувати швидкий і простий крок для Росії, щоб відновити добру волю та відродити дух Гельсінського заключного акта: продовжити тристоронні переговори з Австралією та Нідерландами… Ми щиро погоджуємося з Євросоюзом - а також Швейцарією, Канадою та іншими, хто виступав тут сьогодні, - що після понад шести років після цієї трагедії 298 жертв та їх найближчі родичі заслуговують на справедливість", - заявив Гілмор.

15 жовтня у МЗС РФ заявили, що Росія припиняє участь у тристоронніх консультаціях з Австралією і Нідерландами щодо розслідування катастрофи малайзійського літака рейсу MH17 на Донбасі. При цьому відповідальність за зрив консультацій російська влада покладає на офіційну Гаагу.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати