Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС виділив € 183 млн допомоги найбіднішим країнам

23 листопада, 22:27

Європейський Союз оголосив про рішення виділити 183 млн євро у Трастовий фонд МВФ з допомоги та протидії катастрофам для полегшення боргових зобов’язань 29 найбідніших та найбільш вразливих країн світу в умовах пандемії COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської Комісії.

«Ця допомога допоможе 29 країнам з низькими доходами збільшити соціальні та економічні витрати, витрати на систему охорони здоров’я у відповідь на кризу COVID-19. Цей внесок, що був оголошений відразу після завершення саміту «Великої двадцятки», повністю відповідає пропозиціям президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн в рамках Глобальної ініціативи відродження, яка пов’язує інвестиції та зусилля із зменшення боргів із досягненням цілей сталого розвитку», - йдеться у повідомленні.

Як очікується, за допомогою Трастового фонду МВФ з допомоги та протидії катастрофам найбідніші країни у 2020 році можуть підвищити пріоритетні соціальні витрати в середньому на 1,2% від ВНП, у тому числі на близько 0,5% – на програми з охорони здоров’я.

Після виділення 183 млн євро Євросоюз став найбільшим донором Трастового фонду МВФ з допомоги та протидії катастрофам (CCRT), який на сьогодні вже отримав більше 500 млн доларів США від країн-донорів.

До країн з низьким рівнем доходів, які відчувають значні труднощі із реалізацією заходів соціального захисту та протидії пандемії COVID-19, належать країни, в яких річний рівень валового національного доходу на душу населення є нижчим за 1 175 доларів США.

Наразі до таких країн віднесено Афганістан, Бенін, Буркіна-Фасо, Бурунді, Центральноафриканську Республіку, Чад, Комори, Демократичну Республіку Конго, Джибуті, Ефіопію, Гамбію, Гвінею, Гвінею-Бісау, Гаїті, Ліберію, Мадагаскар, Малаві, Малі, Мозамбік, Непал, Нігер, Руанду, Сан-Томе і Принсіпі, С’єрра-Леоне, Соломонові Острови, Танзанію, Таджикистан, Того і Ємен.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати