Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шестирічна британка знайшла в різдвяній листівці послання від в'язнів китайської в'язниці Цінпу

23 грудня, 09:53
Фото: Unsplash/Annie Spratt

Шестирічна Флоренс Віддікомб виявила в різдвяній листівці з супермаркету Tesco повідомлення з проханням про допомогу від іноземних ув'язнених з Китаю, повідомляє Sky News.

"Ми ув'язнені-іноземці в китайській в'язниці Цінпу в Шанхаї. Нас примушують працювати проти нашої волі. Будь ласка, допоможіть нам і повідомте правозахисні організації", - наводить телеканал текст з листівки із зображенням кошеняти в червоній шапці Санта-Клауса.

Дівчинка зізналася, що вважала цей напис чиїмось жартом.

"Я сиділа за столом і підписувала листівки для своїх друзів, коли відкрила одну листівку, і почала сміятися, бо хтось вже підписав її", - розповіла Віддікомб. За словами дівчинки, вони разом з матір'ю "витратили годину, щоб зрозуміти, що до чого".

Водночас в Tesco заявили, що шоковані знахідкою і почали розслідування, а також припинили співпрацю з китайською фабрикою, на якій було виготовлено ​​цю листівку.

Як зазначає "Бі-бі-сі", листівка містила прохання зв'язатися з журналістом Пітером Гамфрі, який сам сидів у в'язниці Цінпу. Батьки дівчинки зв'язалися з ним, а він - із колишніми ув'язненими з цієї в'язниці, які підтвердили існування практики примусової праці в Цінпу.

"Вони вдалися до старого способу - це щось на кшталт записки в пляшці, тільки сьогодні це різдвяна листівка", - сказав журналіст, зазначивши, що з моменту його звільнення цензурування листів з китайських тюрем посилилося.

Це не перший випадок, коли разом з товарами, що продаються на Заході, просочуються повідомлення від китайських ув'язнених, які їх виробляють.

У 2012 році Джулі Кіт, мешканка Портленда в штаті Орегон, виявила в коробці з прикрасами до свята Гелловін послання від китайського в'язня з описом тортур і переслідувань.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати