Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівська дизайнерка Оксана Караванська привезла до Давоса модне дефіле

24 січня, 18:16
Фото «Дню» надала Галина ГУЗЬО.

«Вишукана колекція Український Haute Couture підкорила економічну та політичну еліту, яка з’їхалася до Швейцарії на Всесвітній економічний форум»,  – розповіла «Дню» промо-менеджер проєкту Галина Гузьо. І додала, що дефіле відбулося в Українському домі у Давосі і стало одним із найбільш яскравих заходів Всесвітнього економічного форуму.

Представлена у Давосі збірка ексклюзивного одягу Оксани Караванської – це близько трьох десятків унікальних жіночих образів. «Проєкт Український Haute Couture-2020 («Висока мода-2020», або «От-кутюр-2020») натхненний силою та містикою гір, – говорить Галина Гузьо. – Колекція поєднує давню гуцульську музику та сучасну графіку, новітні технології з авторськими орнаментами, міксує глибокі історичні та культурні сенси. Учасники Всесвітнього економічного форуму були захоплені українською автентикою в одязі – відгукнулися на модне шоу гучними оплесками».

Оксана Караванська – одна із найкреативніших дизайнерок України. Її стиль завжди ілюструє поєднання наших традицій із елементами сучасного дизайну. Оксана, в основному, створює ексклюзивні речі от-кутюр з особливим, креативним, кроєм. В основі стилю Караванської – українське коріння, що перегукується у її колекціях як непередбачуване поєднання старовинних вишивок з найновішими тканинами та сучасними деталями ручної роботи.

П'ять років тому Оксана Караванська заснувала бренд «Вишиванка от-кутюр», мета якого – відродити, повернути до життя старовинний український традиційний костюм через переосмислення та відтворення його як сучасного, модного і такого, що є поза часом.  Згодом ця лінія переросла в Український Haute Couture, що має на меті просування модного іміджу України у світі.

Цим надзвичайно креативним і красивим українським сучасним строям вже аплодували у США, Франції та Швейцарії…

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати