Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На зимовій сесії ПАРЄ оскаржили повноваження російської делегації

24 січня, 14:10
Фото Reuters

Повноваження російської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) успішно оскаржено.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці член української делегації у ПАРЄ Олексій Гончаренко.

«За 30 необхідних голосів ми набрали 49!» - написав він.

Тепер в Асамблеї буде підготовлено ​​доповідь про повноваження російської делегації та остаточне рішення буде ухвалено у середу, 26 січня. За словами Гончаренка, українська делегація також оскаржила повноваження російської делегації ще й з процедурних підстав, оскільки російський парламент обрано голосами, зокрема окупованого Криму та жителів сходу України. За це проголосувало 47 делегатів ПАРЄ за необхідних 10.

Також стало відомо, що українська делегація запустила процедуру оскарження повноважень делегації Російської Федерації у Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ, заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомила у Фейсбуці.

«Запустили процедуру оскарження повноважень російської делегації у ПАРЄ. Вже у середу очікуємо на голосування», - заявила Кравчук.

Вона зауважила, що «це оскарження є одним з головних завдань на січневій сесії, адже дозволяти агресорові почуватися комфортно на міжнародних майданчиках ми точно не будемо».

Кравчук зазначила, що виступила з оскарженням з підстав процедури, адже російський парламент сформовано за результатами виборів, що включають голоси з незаконно окупованої території Криму. Вона також нагадала іноземним колегам про позицію Венеційської комісії щодо включення невизнаної міжнародно території до загальнонаціонального виборчого округу для проведення парламентських виборів, у якій прямо зазначено: організація виборів на анексованій території не виправдовує і не може виправдати анексію.

«Інше оскарження розпочав голова литовської делегації Еммануеліс Зінгеріс - на substantional grounds», - додала Кравчук.

Як повідомлялося, 24 січня у Страсбурзі розпочинає роботу зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, яка триватиме до 28 січня. У порядку денному дебатів зимової сесії зазначено такі питання: про відродження ненависті до ЛГБТІ-спільнот у Європі та ймовірні порушення їх прав на Південному Кавказі; про футбольне управління – бізнес та цінності – за участю президента ФІФА Джованні Інфантіно; про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального та роль ЗМІ у кризові часи, повідомляється на сайті Ради Європи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати