Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Німеччина сповістила про наміри евакуювати з України частину співробітників свого посольства

24 січня, 22:08
Фото: Ukrinform

Німеччина поповнила список країн, які сповістили про наміри евакуювати з України частину співробітників своїх посольств та членів їхніх сімей, ставши четвертою після США, Великої Британії та Австралії.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на коментар Міністерства закордонних справ України.

"Станом на 24 січня лише чотири держави повідомили МЗС України про наміри здійснити евакуацію членів сімей і частини співробітників або дозволити їм добровільно залишити українську територію: США, Велика Британія, Австралія і Німеччина. Інші держави, Європейський Союз, ОБСЄ, Рада Європи, ООН, НАТО та представництва інших міжнародних і регіональних організацій інформують МЗС про відсутність на цьому етапі планів здійснювати евакуацію або скорочення персоналу з огляду на відсутність достатніх причин для такого кроку", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили на важливості того, що такої позиції дотримуються і країни, дипломатичні представництва яких розташовані в регіонах України, що межують з РФ.

"Висловлюємо подяку нашим міжнародним партнерам, які тверезо оцінюють ситуацію, що склалася і не вдаються до передчасних евакуаційних заходів. Це – справжній прояв солідарності з Україною. Наразі дуже важливо уникати кроків, які можуть бути використані в інформаційному просторі для посилення напруги в суспільстві, дестабілізації економічної та фінансової ситуації нашої держави", - заявили у МЗС України.

Загалом на території України перебуває 129 посольств та консульських установ іноземних держав, а також представництв міжнародних організацій, зазначили у відомстві.

Раніше в понеділок секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов повідомив, що три посольства іноземних держав в Україні – США, Великої Британії і Австралії – запропонували своїм співробітникам виїхати з країни, тоді як посольства 49 інших країн не повідомляли про подібні плани. Він також наголосив, що повідомлення про масовий виїзд співробітників російських дипломатичних установ з України були дезінформацією.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати