Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Крім Британії більше ніхто не покине ЄС, - Меркель

24 березня, 22:25
Фото Reuters

Велика Британія залишиться єдиною державою, яка захотіла покинути Європейський Союз. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає DW.

"У окремих держав ЄС, звичайно ж, різні уявлення про те, як нам будувати спільне майбутнє, але в цілому шлях ясний: необхідно зміцнювати співробітництво у військовій політиці, в питанні захисту кордонів, в боротьбі з ісламістським тероризмом і в усьому, що зміцнить нашу економіку і гарантує робочі місця нашим дітям і онукам ", - заявила Меркель.

Її заява прозвучала напередодні 60-річчя Римського договору, підписаного в 1957 році урядами Німеччини, Франції, Італії, Бельгії, Нідерландів і Люксембургу.

Цей документ став основою для створення Європейського економічного співтовариства.

Урочисті заходи з нагоди ювілею відбудуться 25 березня.

Очікується, що 29 березня уряд Великої Британії подасть офіційну заяву про вихід зі складу Євросоюзу.

За словами Ангели Меркель, ця подія не має затьмарити святкування 60-ї річниці підписання Римського договору.

"Ми знали, що лист прийде, - не має значення, на день раніше або на день пізніше. Держави, які входять до складу ЄС, які прагнуть до спільного майбутнього, можуть відсвяткувати цю дату разом", - наголосила канцлер Німеччина.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей застосує статтю 50 Договору про ЄС, чим розпочне процедуру виходу країни з ЄС, у середу 29 березня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати