Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ООН та ЄС закликали активніше виділяти кошти для допомоги сирійцям

24 квітня, 14:18
Фото Reuters

Учасників дводенної донорської конференції закликали активніше виділяти кошти для допомоги сирійцям, які постраждали від бойових дій, що тривають упродовж семи років. ООН і партнери організації потребують 3,5 мільярда доларів США для допомоги 13 мільйонам людей у Сирії. Про це у вівторок, 24 квітня, заявив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок з нагоди відкриття конференції у Брюсселі, повідомляє інформагенція Reuters.

За його словами, поки що в розпорядженні ООН є лише частина названої потрібної суми. Він наголосив, що близько 6,5 мільйона сирійців загрожує небезпека недоїдання через брак коштів для допомоги. Ресурси ООН досить обмежені з огляду на тривалість та інтенсивність конфлікту, пояснив Лоукок. Гуманітарна криза в країні 2018 року загострилася, додав він.

Єврокомісар з питань гуманітарної допомоги та кризового врегулювання Христос Стиліанідес назвав події в Сирії "величезною людською трагедією", цитує інформагенція epd. Він також вказав на те, що сусідні країни, насамперед Туреччина, Йорданія та Ліван, теж зазнають значних проблем через постійний притік біженців з Сирії.

Торік, коли в ЄС проводили подібну конференцію, країни-донори пообіцяли виділити 5,6 мільярда євро. Цього разу очікується виділення щонайменше такої ж суми.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати