Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

РФ створює правові умови для застосування ЗС проти України, - Секретар РНБО

24 квітня, 21:23
Фото: turchynov.com

Рішенням спростити видачу російських паспортів на тимчасово окупованому Донбасі президент РФ Володимир Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО на офіційному сайті.

"Указ президента РФ Путіна про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей є нічим іншим, як свідомою ескалацією агресії проти нашої держави та тиском на керівництво України", - повідомили у прес-службі з посиланням на слова Турчинов.

З його слів, видачею російських паспортів мешканцям ОРДЛО "Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України".

"Це пов’язано з тим, що російське законодавство дозволяє використовувати збройні сили для захисту громадян РФ поза межами російської території", - пояснив Турчинов.

Він заявив, що відповіддю на рішення Путіна має бути зміцнення оборонного потенціалу України та посилення санкцій проти РФ.

"Відповідь на це може бути тільки одна — зміцнення нашого оборонного потенціалу, та відповідна міжнародна реакція на злочинні дії Кремля з посиленням санкційного тиску на країну-агресора", - наголосив секретар РНБО.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати